Skip to main content
|
by: joomlaspecialista

Birsalmából készül az év pálinkája

Birsalmából készül a 2016-os év pálinkája, amelyet a tíz legjobb magyar pálinka összeházasításával nyernek.

A legízesebb magyar párlatokból készül el minden évben az Év pálinkája, amely sorszámozott üvegekben, díszdobozban kerül kereskedelmi forgalomba. Azt, hogy melyik gyártó nedűje kerülhet bele az exkluzív italba, komoly nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben választják ki az Év pálinkája versenyben. Ez a verseny nem csak a különleges alkoholról szól, hanem a pálinkafőző szakma szimbolikus összefogását is kifejezi.

A mintákat januárig lehetett beküldeni, ezek után a szakértők vakkóstolás alapján választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd mellé még kilenc másikat, amellyel díszítették, sokszínűvé tették az év pálinkáját.

Az idei év gyümölcse a birsalma, ebből készült pálinkát küldött a a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békés, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus, akiket végül a zsűri a legjobbaknak választott.

Hasonló cikkek

Hírlevél

Related Articles