Skip to main content
|
by: joomlaspecialista

Csokibomba, egy óra alatt

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

5-10 dkg gesztenyeliszt

20 dkg csokoládé (minimum 30%-os de ki hogy szereti)

2 evőkanál kakópor

13 dkg margarin

3 db tojás

2 db sárgája

1 csipet só

1 csomag sütőpor

4 teáskanál vaníliás aroma (aki alkoholosan szeretné akkor 0,5 dl bourbon)

16 db Oreo keksz

25 dkg barna cukor

Elkészítés 5 lépésben:

1. A csokit illetve a margarint, gőz felett simára olvasztjuk.

2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a gesztenyelisztet, a kakaóport, a sót, és a kekszekből 6 db-ot apróra törünk.

3. A tojásokat és a sárgákat a cukorral, a vanília aromával együtt géppel keverjük ki, habosra, majd folyamatosan öntsük hozzá a csokoládét, Legyünk éberek, a csokoládét félig kihűlt állapotban adjuk csak hozzá. Pár percig keverjük, majd az eldolgozott, száraz anyagokat is keverve beledolgozzuk.

4. Egy 20×28 cm-es tepsit vajazzunk meg, és lisztezzük be, öntsük bele a masszát, és rakjuk ki félbetördelt oreóval.

5. 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig süssük, aki kicsivel jobban szeretné megsütni, az 50 percig hagyja bent. Aki krémesebben szeretné, vagy nem bír tovább várni, a rövidebb sütési időt javasoljuk. Ha kívül kicsit ropogós, de belül még ragad egy kicsit, akkor dőljünk hátra és élvezzük a „csokibombát”

Hasonló cikkek

Hírlevél

Related Articles