Csokibomba, egy óra alatt
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5-10 dkg gesztenyeliszt
20 dkg csokoládé (minimum 30%-os de ki hogy szereti)
2 evőkanál kakópor
13 dkg margarin
3 db tojás
2 db sárgája
1 csipet só
1 csomag sütőpor
4 teáskanál vaníliás aroma (aki alkoholosan szeretné akkor 0,5 dl bourbon)
16 db Oreo keksz
25 dkg barna cukor
Elkészítés 5 lépésben:
1. A csokit illetve a margarint, gőz felett simára olvasztjuk.
2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a gesztenyelisztet, a kakaóport, a sót, és a kekszekből 6 db-ot apróra törünk.
3. A tojásokat és a sárgákat a cukorral, a vanília aromával együtt géppel keverjük ki, habosra, majd folyamatosan öntsük hozzá a csokoládét, Legyünk éberek, a csokoládét félig kihűlt állapotban adjuk csak hozzá. Pár percig keverjük, majd az eldolgozott, száraz anyagokat is keverve beledolgozzuk.
4. Egy 20×28 cm-es tepsit vajazzunk meg, és lisztezzük be, öntsük bele a masszát, és rakjuk ki félbetördelt oreóval.
5. 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig süssük, aki kicsivel jobban szeretné megsütni, az 50 percig hagyja bent. Aki krémesebben szeretné, vagy nem bír tovább várni, a rövidebb sütési időt javasoljuk. Ha kívül kicsit ropogós, de belül még ragad egy kicsit, akkor dőljünk hátra és élvezzük a „csokibombát”