Skip to main content
|
by: joomlaspecialista

2016 a gasztronómia éve

Ha Magyarországon jársz, ne feledkezz meg róla, hogy ma van Torkos Csütörtök és a szokásokhoz híven ismét fél áron juthatsz finomabbnál finomabb ételekhez országszerte. Ez illetve egy másik fontos bejelentés miatt tartottak sajtótájékoztatót a magyar turizmusért felelős vezetők. Természetesen mi sem maradhattunk le erről az eseményről.

 

Idén a Torkos Csütörtök, a Gasztroélmények Éve tematikus év nyitóeseményeként is szolgált, amit Dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár, Dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus ZRT vezérigazgatója és Kiss Imre a sajtótájékoztatónak helyet adó Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója nyitott meg.

A már 11. alkalommal megrendezésre kerülő Torkos Csütörtök nevű kezdeményezés az idén némileg átalakult az előző évekhez képest.

  • – Új logót kapott a kezdeményezés.
  • – A szolgáltatóknak nem kötelező az alkoholos tartalmú italokra is 50%-os kedvezményt adni.
  • – Csak az a’la carte étlapon található ételekre vonatkozik a kedvezmény.
  • – Már több, mint 600 szolgáltató található a Torkos Csütörtök listáján, ami megtalálható a Turizmus ZRT online felületén.
  • – Illetve csatlakoztak a „kutyabarát” szolgáltatók is. – „mondta el Dr. Faragó Péter”

Hozzátette, hogy az előző év megdöntötte, mind látogatók számában, mind bevételben a 2014-es esztendőt és idén ezt is megpróbálják ezt túlszárnyalni. Együttműködésük a Budapest Airporttal és a debreceni repülőtérrel számos új külföldi turistát csábíthat hazánkba.

Helyettes Államtitkár Úr kiemelte, hogy a turizmusban egyre nagyobb teret hódítanak a gasztronómia és az autentikus programok. Magyarország pedig kezd felzárkózni a világszerte a konyhájukról ismert országok mögé. Ezt bizonyítja a KSH legújabb kimutatása is, mely szerint 2015-ben 10 350 000 vendég fordult meg hazánkban és összesen 365 milliárd összbevételt jelentett az országnak, ez meghaladta a minisztérium által tervezett számokat.

Márciustól indul a gasztro élmények honlapja, ahol a vendégek részletes tájékoztatást kapnak a programokról, többek között a Kóstolj bele a tavaszba nevű rendezvényről és a Bocuse d’Or világhírű séfversenyről, aminek európai döntőjének idén Budapest ad otthont.

Hasonló cikkek

Hírlevél