Skip to main content
|
by: joomlaspecialista

Milyen bort igyunk tavasszal?

Tavasszal nemcsak a természet újul meg, de a borok tekintetőben is új trendek figyelhetőek meg. Megmutatjuk, milyen újdonságokkal készül a balatoni borvidék az új szezonra.

A borfogyasztási szokások átalakulása és a borstílusok gyümölcsösség felé történt eltolódása – ami a Dél-Balatonra egyébként is jellemző – egyaránt indokolták azt a döntést, miszerint a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet 2016 tavaszától csavarzáras palackozást vezessen be több bora esetében.  

„A csavarzáras kupakokra elsősorban gyakorlati okokból térünk át. A csavarzár megőrzi a borok frissességét adó szénsavtartalmat és a bor oxidációja ellen tökéletes védelmet nyújt, hiszen légmentesen, biztonságosan védi a bort. Emellett a nyári fesztiválszezonban  gyorsabban szolgáljuk ki vendégeinket és a gasztronómia számára is előnyösebb ez a megoldás, hiszen a nyitott palackok tárolására is megoldást kínál” – indokolta a váltást Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borásza.

A pincészet életében több fontos lépés is történt idén. A buborékos borok új küllemmel jelennek meg. Az eddig Frisseccoként ismert gyöngyözőbor, amely Irsai Olivér-sauvignon blanc-sárgamuskotály szőlőből, a legkíméletesebb pezsgő alapbor technológiával készült, ezentúl megújult külsővel és „Zöld” márkanéven kapható majd. „Testvérét”, a pinot noir és cabernet sauvignon egybeszüreteléséből született Roseccót „Kék” névre keresztelték.

 

 

Hasonló cikkek

Hírlevél