Összefogás a magyar gasztronómiáért
A turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését célozza az az újabb történelmi jelentőségű megállapodásm amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., valamint 17 szakmai szervezet írt alá március 24-én, Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
A nemzeti marketingszervezet kezdeményezésére megszületett „ Deklaráció a magyar gasztronómiáról” többek között azokat a közös alapelveket és célokat rögzíti, amelyek szem előtt tartásával és követelésével a magyar gasztronómia hatékonyabban járulhat hozzáaz országkép formálásához, a turisztikai kínálat bővítéséhez, valamint a helyi és regionális keresletélénkítéshez.
Az esemény alkalmával debütált a Gasztroélmények Éve 2016 hivatalos honlapja, a www.gasztroelmenyek.hu is
.jpg)
A Nemzetgazdasági Minisztérium részéről dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Turizmus Zrt. részéről pedig dr Faragó Péter vezérigazgató látta el kézjegyével a dokumentumot.
A magyar gasztronómiáról szóló deklaráció további aláírói:
- Biokontroll Hungária Non-profit Kft
- Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
- Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete
- Magyar Biokultúra Szövetsége
- Magyar Bor Akadémia
- Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
- Magyar Fesztivál Szövetség
- Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
- Magyar Nemzeti Kereskedőház
- Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
- Magyar Vendéglátók Ipartestülete
- Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
- Országos Fűszerpaprika Terméktanács
- Stílusos Vidéki Éttermiség
- Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége